Praktisch

  • 3,5 km sleetocht
  • 2,5 uur

Preis € 125 p.p.

Optioneel bij te boeken

Op bezoek bij Rudolf

Rendieren grazen al eeuwenlang over de uitgestrekte weilanden in Lapland, waar ze in semi-vrijheid leven. In de zomer lopen ze volledig vrij rond in de bossen en over de velden. Eens de sneeuw al hun voedsel met een dikke laag heeft bedekt, keren ze terug naar hun boerderij waar ze gevoed en verzorgd worden.

In de winterperiode, uitgezonderd 24 december wanneer de wereld rondvliegen, nemen ze dan ook weer hun oorspronkelijke taak op: het vervoeren van mensen door de sneeuw. Op de rendierboerderij leren we dat een rendier drie keer zijn eigen gewicht kan dragen, speciale hoeven heeft om door het ijs naar eten te graven en zijn gewei verliest in de winter (omdat ze dat enkel nodig hebben om indruk te maken in de paringsperiode in de zomer).

Na een korte introductie kan je plaatsnemen in een slee. Een rendier neemt je dan mee het bos in, een puur moment van ontspanning. Bij terugkomst kan je opwarmen met een warm drankje, en krijg je de kans om al je vragen te stellen over rendieren en het leven op de boerderij.

Uitrusting

Het bezoek aan de boerderij is rustig en is goed te doen met je normale thermische kleren aan, maar de rendieren nemen ons ook even mee op de slee, waardoor er scherpe wind langs je gezicht kan snijden. Je krijgt ter plaatse een deken om je onder te verschuilen, maar je neemt best ook je muts en wanten mee.

Wusstest Du?

Die treuen Tiere des Weihnachtsmanns haben besondere Hufe, die es ermöglichen, sich tief durch das Eis zu graben. Auf diese Weise ist es ihnen auch nach dem ersten Schnee noch möglich, zu fressen.

Wir versuchen, unsere Website so übersichtlich wie möglich zu gestalten. Wenn du noch eine Frage hast, zögere nicht, uns zu kontaktieren. Wir versuchen immer, deine Fragen innerhalb von 24 Stunden zu beantworten!
Kontakt

Weitere Konzepte von uns