Inbegrepen in de verzekering

 • 100% terugbetaling
 • Zonder reden tot 30 dagen voor vertrek
 • Kosteloos omboeken

Prijs € 79

per persoon, niet wijzigbaar na boeking

De maatregelen in Finland

Laatste update: donderdag 13 januari 2022

We volgen de wijzigingen van de maatregelen op de voet en proberen jullie hier zo goed mogelijk up-to-date te houden. Volgende maatregelen zijn momenteel geldig vanaf 28 december 2021 tot en met 16 januari 2022. Volgende voorwaarden gelden dus voor iedereen met vertrek op 2 januari 2022, 9 januari 2022 of 16 januari 2022. De huidige regels (geldig tot en met 16 januari) zullen naar alle waarschijnlijkheid verlengd worden tot ten minstens eind januari. Het is momenteel niet duidelijk tot wanneer deze reisvoorwaarden zullen gelden, maar we adviseren je met deze regels rekening te houden voor afreis.

Moet je volledig gevaccineerd zijn om Finland binnen te mogen?

Vanaf 28 december 2021 is reizen naar Finland mogelijk voor alle reizigers die aan één van de twee volgende gezondheidseisen voldoen:

 • Een certificaat dat aangeeft dat je veertien dagen voor aankomst in Finland een volledige vaccinatie tegen COVID-19 hebt gekregen.
 • Een certificaat dat aangeeft dat je bent genezen van COVID-19 binnen de laatste 6 maanden.

Daarnaast moet iedereen ook een certificaat van een negatieve COVID-19 test (PCR of antigeen, een zelftest is niet geldig) die maximaal 48 uur voor aankomst is afgenomen kunnen voorleggen.

Wat indien ik niet gevaccineerd ben?

Een annulering omwille van een weigering van vaccinatie telt helaas niet als geldige reden voor onze annuleringsverzekering, aangezien een vaccinatie als “geadviseerd door de overheid” en “een eigen keuze” wordt beschouwd.

Onze flexibele annuleringsverzekering

Je kunt met deze verzekering de volledige reis annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Je hoeft hiervoor geen enkele reden op te geven. Annuleer je later dan 30 dagen voor vertrek? Dan krijg je alsnog 100 % terugbetaald mits voorlegging van een geldige reden (lees hier alles over de annuleringsvoorwaarden).

Flexibel coronabeleid

Door de lage bevolkingsdichtheid in Fins Lapland en het weinige contact met mensen (de activiteiten gaan door in kleine groepjes, je bent meestal per twee op de scooter of slee en je hebt toegang tot je privé accommodatie) denken we niet dat corona nog roet in het eten zal gooien van onze afreizen, maar je weet natuurlijk nooit.

 • We zullen in eerste instantie de reis zo goed mogelijk uitvoeren rekening houdend met de maatregelen die van kracht zijn op het moment van de reis.
 • Kan de reis niet uitgevoerd worden omwille van corona dan wordt er in onderling overleg met de reiziger gekeken of de reis naar een andere locatie kan verplaatst worden of naar een andere datum. Dit gebeurt altijd in overleg.
 • Is het niet mogelijk om de reis te verplaatsen dan krijgt de reiziger het geld integraal terug zonder enige kosten.
 • Repatriëringsgarantie bij elke reis wanneer er op het moment van de reis een noodsituatie optreedt.

Wat wordt er nu allemaal gedekt?

In deze volatiele tijden is het niet eenvoudig een eenduidige regeling op te stellen en te behouden, maar volgende zaken zijn 100 % zeker gedekt:

Als ik als reiziger annuleer

 • Annuleringen meer dan 30 dagen voor vertrek zonder reden: 100 % terugbetaling - de kost van de verzekering (€ 79 per persoon).
 • Annuleringen minder dan 30 dagen voor vertrek met geldige reden (meer info hier): 100 % terugbetaling - de kost van de verzekering (€ 79 per persoon).
 • Annuleringen minder dan 30 dagen voor vertrek zonder reden: 60 % terugbetaling - de kost van de verzekering (€ 79 per persoon).

Als Lapland Travel de reis annuleert

 • 100 % terugbetaling - de kost van de verzekering (€ 79 per persoon)
 • of gratis omboeking naar een latere periode of ander seizoen
 • of het betaalde bedrag als reiskrediet voor één van onze andere reizen (bekijk ze hier).

Wat valt er niet onder deze verzekering?

Bij annuleren minder dan 30 dagen voor vertrek terwijl de reis kan doorgaan zoals gepland en aangeboden worden volgende redenen niet aanvaard als geldig:

 • Angst om te reizen, maar de reis kan wel doorgaan als gepland.
 • Verbod van de werkgever om te reizen (de werkgever heeft hier geen recht toe: meer info).
 • Annuleringen tijdens de reis. Dit wordt gedekt door je reisbijstandsverzekering.

We proberen onze website zo duidelijk mogelijk op te bouwen. Heb je alsnog een vraag, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren. We proberen altijd binnen de 24 uur te antwoorden op jullie vragen!
Contact

Onze andere concepten

Design by PongPing